Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Μπισκότα με ταχίνι και μέλι

Τα μπισκότα είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά, χωρίς αυγά και βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο αφορά το άπλωμα των μπισκότων κατά το ψήσιμο, να πω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ανησυχείτε για της αποστάσεις στο ταψί. Εγώ χρησιμοποιώ το ταψί της κουζίνας και κάνω τρεις σειρές οριζόντια και τέσσερις κάθετες και τα μπισκότα δεν ακουμπάνε καθόλου στο άπλωμα κατά το ψήσιμο.Όπως γράφω και στις οδηγίες, τα μπισκότα όταν βγαίνουν από τον φούρνο είναι πολύ μαλακά, αλλά μόλις κρυώσουν λίγο σφίγγουν, γι αυτό περιμένετε 5’ πριν τα μαζέψετε από το ταψί, όπως επίσης μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, βγάλτε τα μαζί με την λαδόκολλα, γιατί αν τα αφήσετε στο ταψί θα πάρουν περισσότερο χρώμα από κάτω, όχι ότι θα καούν, αλλά οπτικά το μπισκότο χάνει. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.


Υλικά


12 κομμάτια


    1/2 φλιτζάνι ταχίνι
    1/2 φλιτζάνι μέλι
    1 φλιτζάνι σπασμένη καρυδόψιχα
    1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
    1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών
    1/2 φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα κουβερτούρα (50 γραμ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
    1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

Οδηγίες


    Ρίχνετε σ ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την κανέλα και τα ανακατεύετε.

    Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο την βρώμη ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτετε και την κουβερτούρα.

    Σ ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνετε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλάκι το οποίο πριν το βάλετε στο ταψί το πατάτε λίγο, όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια (υπολογίστε περίπου 12 κομμάτια).

    Τα τοποθετείτε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω) και τα ψήνετε για 10’. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο.

    Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι αυτό πριν τα μαζέψετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, αλλά βγάλτε τα από το ταψί με την λαδόκολλα.

    Όταν κρυώσουν αν δεν τα σερβίρετε, τα κλείνετε σε γυάλινο βάζο.




                                  πηγή: cookpad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου