Συστατικά
- 2 κ.σ. πράσινους σπόρους κάρδαμου
- 4 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 6 ξυλάκια κανέλας
- 2 κ.σ. μαραθόσπορους
- 1 κ.γ. ολόκληρα γαρίφαλα
- 2 κ.γ. σπόρους από μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. σπόρους από κόκκινο πιπέρι
- 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
- 100 γρ. καραμελωμένο τζίντζερ, σε κομματάκια
- 2 κούπες φύλλα πράσινου ή μαύρου τσαγιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τζίντζερ και το τσάι.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μοσχομυρίζουν τα μπαχαρικά μας.
- Τα αφαιρούμε από το ταψάκι, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μούλτι όπου τα χτυπάμε μέχρι να τα χοντροκόψουμε.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με το τζίντζερ και το τσάι και μοιράζουμε το μείγμα σε βαζάκια.
- Αφήνουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά σε νερό θερμοκρασίας 90 βαθμών. Θέλουμε να στραγγίξει φυσικά το τσάι οπότε δεν πιέζουμε τα φύλλα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε σε κούπες.
Tip
Δεν ψήνουμε στον αέρα για να μην πάρει ο αέρας τους σπόρους των μπαχαρικών.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου