Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Μπισκότα αμυγδάλου με ελαιόλαδο και σοκολάτα

Συστατικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 50 γρ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ.
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα, σε σκόνη
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Λιώνουμε τα 50 γρ. σοκολάτας στα μικροκύματα ή σε μπέν μαρί και αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα  μπολ προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το αμύγδαλο, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και ομογενοποιούμε.
  • Πλάθουμε μπισκότα διαμέτρου 5 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
  • Λιώνουμε τα 150 γρ. σοκολάτας στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ραντίζουμε πάνω από τα μπισκότα.




                                        πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου