Συστατικά
- 200 γρ. κουβερτούρα 65%
- 50 γρ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ.
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα, σε σκόνη
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Λιώνουμε τα 50 γρ. σοκολάτας στα μικροκύματα ή σε μπέν μαρί και αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το αμύγδαλο, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και ομογενοποιούμε.
- Πλάθουμε μπισκότα διαμέτρου 5 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Λιώνουμε τα 150 γρ. σοκολάτας στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ραντίζουμε πάνω από τα μπισκότα.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου