Συστατικά
- 7 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 280 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
- 115 γρ. ασπράδια αυγού
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 115 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 55 γρ. χυμό λάιμ
- 280 γρ. γιαούρτι
Για το σερβίρισμα
- γκρανόλα
- ξύσμα από 1 λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, στην μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις και περιμένουμε να αφρατέψει.
- Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγη από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρουν βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ανακατεύουμε στο κατσαρολάκι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με τη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μία αφράτη μους.
- Αδειάζουμε τη μους σε μπολάκια και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 30-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με γκρανόλα και ξύσμα λάιμ.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου