Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Μους γιαουρτιού

Συστατικά
  • 7 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 280 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 115 γρ. ασπράδια αυγού
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 55 γρ. χυμό λάιμ
  • 280 γρ. γιαούρτι
Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, στην μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγη από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρουν βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ανακατεύουμε στο κατσαρολάκι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με τη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μία αφράτη μους.
  • Αδειάζουμε τη μους σε μπολάκια και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 30-40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με γκρανόλα και ξύσμα λάιμ.




                                        πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου