Υλικά
4 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 κούπα αρακά
1 κούπα καλαμπόκι
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο κουρκουμά
Κύμινο
Αλατοπίπερο
Τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
Πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Αν το καλαμπόκι είναι κονσέρβα βράζουμε μόνο τον αρακά.
Αφού έχουν βράσει όλα τα λαχανικά μας, κάνουμε πουρέ μόνο την πατάτα με το καρότο. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι χωρίς να τα λιώσουμε αυτά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τέλος τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζυμη.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.
πηγή: cookpad.com
4 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 κούπα αρακά
1 κούπα καλαμπόκι
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο κουρκουμά
Κύμινο
Αλατοπίπερο
Τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
Πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Αν το καλαμπόκι είναι κονσέρβα βράζουμε μόνο τον αρακά.
Αφού έχουν βράσει όλα τα λαχανικά μας, κάνουμε πουρέ μόνο την πατάτα με το καρότο. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι χωρίς να τα λιώσουμε αυτά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τέλος τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζυμη.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.
πηγή: cookpad.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου