Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Φακές αλάδωτες


Υλικά

    500 γρ. Φακές
    2 καρότα
    1 ξερό κρεμμύδι
    2 σκελ. σκόρδο
    1 πιπεριά Φλωρίνης
    2 πατάτες μέτριες
    3 κ.σ. ρύζι
    1 μεγάλο ή 2 μικρά δαφνόφυλλα
    Αλάτι
    Πιπέρι
    1 πρέζα ζάχαρη
    1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
    1 κ.γ. ξύδι λευκό ή ότι έχετε
    1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας



Οδηγίες

    Αν θέλετε ζεματίζετε τις φακές και τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας ζεστό νερό. Αν όχι, τις βάζετε με νερό και μόλις πάρουν βράση ξεκινάτε στο επόμενο βήμα.

    Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις πατάτες, τα καρότα, το ή τα δαφνόφυλλα, την πιπεριά χοντροκομμένη.

    Προσωπικά χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το ρύζι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα.

    Κλείνω τη χύτρα ταχύτητος, κατεβάζω το μάτι στο 1 και μαγειρεύω για 20'-25'. Όταν ανοίγω τη χύτρα και δω ότι έχει χυλώσει πολύ η φακή, αραιώνω με νερό και διορθώνω το αλάτι. Προσωπικά μου αρέσει λίγο πηχτή η φακή, οπότε ανάλογα με τα γούστα σας κανονίζετε το νερό.





                                  πηγή: cookpad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου