Στυλ γλυκό του κουταλιού. Τα έκανε η μάνα μου συχνά και ήταν πολύ ωραία, οπότε είπα να το μοιραστώ!
Υλικά
10-12 μερίδες
10-12 μήλα φιρίκια
1 κούπα λικέρ
1 κούπα γρεναδίνη
1 κ.γ. ζάχαρη για κάθε μήλο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λικέρ, τη γρεναδίνη και τη ζάχαρη στις τρύπες των μήλων.
Μόλις σιγοβρασουν τα γυρνάμε ανάποδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν το υγρό πήξει και πάρουν σκούρο κόκκινο χρώμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυωσουν.
Προαιρετικά πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να βάλουμε και σαντιγί.
πηγή: cookpad.com
Υλικά
10-12 μερίδες
10-12 μήλα φιρίκια
1 κούπα λικέρ
1 κούπα γρεναδίνη
1 κ.γ. ζάχαρη για κάθε μήλο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λικέρ, τη γρεναδίνη και τη ζάχαρη στις τρύπες των μήλων.
Μόλις σιγοβρασουν τα γυρνάμε ανάποδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν το υγρό πήξει και πάρουν σκούρο κόκκινο χρώμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυωσουν.
Προαιρετικά πριν τα σερβίρουμε μπορούμε να βάλουμε και σαντιγί.
πηγή: cookpad.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου