Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τυροπιτάκια με χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης

Συστατικά 
  • 3 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης
  • 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • φρέσκια ρίγανη
  • ξερή ρίγανη
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
  • φρέσκο βασιλικό
  • δεντρολίβανο
  • φρέσκια ρίγανη
Αποτέλεσμα εικόνας για Τυροπιτάκια με χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης


Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το γιαούρτι, το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη φρέσκια ρίγανη, την ξερή ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύουμε. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες από τη μεγάλη πλευρά.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο την κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε σε κάθε λωρίδα μία κοφτή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τα τυλίγουμε διαγώνια για να δημιουργήσουμε ένα τρίγωνο.
  • Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Στα 10 λεπτά αλλάζουμε θέση στα δύο ταψιά.
  • Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με φρέσκο βασιλικό, δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.



                                     πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου