Συστατικά
- 3 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης
- 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. τυρί φέτα
- φρέσκια ρίγανη
- ξερή ρίγανη
- πιπέρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
- φρέσκο βασιλικό
- δεντρολίβανο
- φρέσκια ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το γιαούρτι, το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη φρέσκια ρίγανη, την ξερή ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύουμε. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες από τη μεγάλη πλευρά.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο την κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε σε κάθε λωρίδα μία κοφτή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τα τυλίγουμε διαγώνια για να δημιουργήσουμε ένα τρίγωνο.
- Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Στα 10 λεπτά αλλάζουμε θέση στα δύο ταψιά.
- Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με φρέσκο βασιλικό, δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου