Συστατικά
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 180 γρ. χλιαρό νερό
- 150 γρ. αλεύρι σκληρό
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. βούτυρο παγωμένο
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- μαρμελάδα φράουλα
- φύλλα δυόσμου
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα σε σκόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σκληρό αλεύρι, 50 γρ. βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο 8 έως 10 λεπτά για να απορροφηθεί το βούτυρο.
- Όταν ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ είναι έτοιμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, την καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε για 45 λεπτά για να φουσκώσει.
- Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας, κόβουμε την ζύμη σε 4 ίδια κομμάτια και με έναν πλάστη, απλώνουμε το κάθε ζυμάρι για να δημιουργήσουμε μία λωρίδα 60x20 εκ.
- Σε κάθε ζυμάρι απλώνουμε 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Kόβουμε την κάθε ζύμη στα δύο οριζόντια, φτιάχνοντας δύο πιο λεπτές λωρίδες. Τυλίγουμε τη μία λωρίδα σε σφιχτό ρολό, τη βάζουμε πάνω στην άκρη της άλλης και την τυλίγουμε πάλι σε ρολό, γύρω από την πρώτη.
- Κόβουμε το ρολό στη μέση, οριζόντια και τυλίγουμε σαν σπιράλ.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
- Μεταφέρουμε τα cruffins σε βουτυρωμένη φόρμα για μάφιν. Σκεπάζουμε την φόρμα με μία πετσέτα, αφήνουμε για 45 λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε την πετσέτα και ψήνουμε για 30 λεπτά με τη σχάρα στην πιο ψηλή θέση.
- Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα, δυόσμο, άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου