Η συνταγή είναι από την εκπομπή του Παρλιάρου «Γλυκές
αλχημείες» στις 20-3-10. Πολύ εύκολο να φτιαχτεί, ότι πρέπει για την
περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είχα τσέρκι σ' αυτές τις διαστάσεις, γι' αυτό χρησιμοποίησα ένα τάπερ μακρόστενο. Η συμβουλή του Παρλιάρου στην περίπτωση αυτή (που δεν έχουμε τσέρκι 18Χ18) είναι να αφήσουμε λίγο το μείγμα να σφίξει και να το απλώσουμε σε μια επιφάνεια κι εκεί να το κόψουμε σε ράβδους.Δεν είχα φιστικί Αιγίνης, οπότε έβαλα αμύγδαλα. Σίγουρα όμως θα το δοκιμάσω και με φιστίκι Αιγίνης κάποια στιγμή. Αντί για ξύσμα από λεμόνι, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από πορτοκάλι.Δεν ξέρω γιατί, αλλά το μείγμα μετά από 15 ώρες έξω από το ψυγείο παρέμεινε αρκετά μαλακό και δεν μπορούσα να το κόψω σε ράβδους. Το έβαλα στο ψυγείο για λιγότερο από 20 λεπτά και ήταν εντάξει.Τα κομμάτια που βγαίνουν, είναι ανάλογα το πόσο μεγάλα θα τα κόψουμε, σε μένα βγήκαν 22 κομμάτια. Νομίζω όμως ότι θα ήταν καλύτερα λίγο πιο φαρδιά τα κομμάτια, περίπου δηλαδή 16-18 κομμάτια.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είχα τσέρκι σ' αυτές τις διαστάσεις, γι' αυτό χρησιμοποίησα ένα τάπερ μακρόστενο. Η συμβουλή του Παρλιάρου στην περίπτωση αυτή (που δεν έχουμε τσέρκι 18Χ18) είναι να αφήσουμε λίγο το μείγμα να σφίξει και να το απλώσουμε σε μια επιφάνεια κι εκεί να το κόψουμε σε ράβδους.Δεν είχα φιστικί Αιγίνης, οπότε έβαλα αμύγδαλα. Σίγουρα όμως θα το δοκιμάσω και με φιστίκι Αιγίνης κάποια στιγμή. Αντί για ξύσμα από λεμόνι, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από πορτοκάλι.Δεν ξέρω γιατί, αλλά το μείγμα μετά από 15 ώρες έξω από το ψυγείο παρέμεινε αρκετά μαλακό και δεν μπορούσα να το κόψω σε ράβδους. Το έβαλα στο ψυγείο για λιγότερο από 20 λεπτά και ήταν εντάξει.Τα κομμάτια που βγαίνουν, είναι ανάλογα το πόσο μεγάλα θα τα κόψουμε, σε μένα βγήκαν 22 κομμάτια. Νομίζω όμως ότι θα ήταν καλύτερα λίγο πιο φαρδιά τα κομμάτια, περίπου δηλαδή 16-18 κομμάτια.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
22 κομμάτια
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ή άλλο της αρεσκείας σας)
ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι
Και την ανακατεύουμε με το ταχίνι, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Ρίχνουμε το μείγμα σ ένα τετράγωνο τσέρκι 18Χ18εκ. και το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
πηγή: cookpad.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου