Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Χορτοφαγική μπιζελοσουπίτσα της στιγμής

Είναι κατάλληλη για χορτοφάγους, για όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν, για ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ και γίνεται πάρα πολύ γρήγορα. Δεν περιέχει καθόλου λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα


Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα κύβο λαχανικών (τύπου knorr) για περισσότερη νοστιμιά, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα βάλετε επιπλέον αλάτι. Ακόμη για να την εμπλουτίσετε μπορείτε να βράσετε noodles και να τα προσθέσετε στη σουπίτσα. Ο αρακάς που χρησιμοποίησα ήταν κατεψυγμένος.



Υλικά

2-3 μπωλ σούπας

    100 γρ. αρακάς
    1 μεγάλο καρότο
    1 μεγάλο κολοκύθι
    1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο
    1 πρέζα αλάτι
    1 πρέζα λεμονοπίπερο
    1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
    νερό

Οδηγίες

    Πλένετε πολύ καλά και κόβετε το κολοκύθι και το καρότο σε μικρά κυβάκια.

    Παίρνετε ένα κατσαρολάκι και το γεμίζετε λίγο παραπάνω από τη μέση με νερό. Το τοποθετείτε στο μάτι της κουζίνας και το αφήνετε να ζεσταθεί.

    Όταν το νερό είναι αρκετά ζεστό, ρίχνετε τον αρακά, το τεμαχισμένο κολοκύθι και καρότο και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύετε.

    Η σούπα θέλει ένα τέταρτο βράσιμο σε δυνατή φωτιά και είναι έτοιμη.



                                     πηγή: cookpad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου