Ψάχνοντας τρόπους να ικανοποιώ τον ουρανίσκο μου σε
περίοδο δίαιτας αποφάσισα να πειραματιστώ στη μετατροπή συμβατικών
συνταγών σε πιο λάιτ (διαιτητικές εκδοχές τους), δίχως να στερούνται
γεύσης, το πιο απλό και πανεύκολο επιδόρπιο που ανταπεκρίθη στις
απαιτήσεις μου ήταν αυτό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πληγούρι ΒΛΑΧΑΣ. Θα βγει κάπου μετα το βράσιμο στα 150 με 200 γραμ (το πληγούρι μετα το βράσιμο τριπλασιάζει σχεδόν το βάρος του).Το νερό θα το πιεί ολο και αν δεν, πολύ απλά συνεχίζετε ακόμη 5 λεπτά η όσο χρειαστεί για να πιεί το νερόΕίναι πολύ υγεινό επιδόρπιο,σε περίοδο δίαιτας και όχι μόνο αλλά και για όσους προσέχουν τις θερμίδες που ημερησίως καταναλώνουν και θέλουν θρεπτικές λύσεις για γλυκό δίχως λιπαρά. Θυμίζει έντονα το αγαπημένο ρυζόγαλο με τη διαφορά ότι η συνταγή που έδωσα με τα στοιχεία αυτά εχει γύρω στις 115 θερμίδες και σε βάρος είναι περίπου 160γραμ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πληγούρι ΒΛΑΧΑΣ. Θα βγει κάπου μετα το βράσιμο στα 150 με 200 γραμ (το πληγούρι μετα το βράσιμο τριπλασιάζει σχεδόν το βάρος του).Το νερό θα το πιεί ολο και αν δεν, πολύ απλά συνεχίζετε ακόμη 5 λεπτά η όσο χρειαστεί για να πιεί το νερόΕίναι πολύ υγεινό επιδόρπιο,σε περίοδο δίαιτας και όχι μόνο αλλά και για όσους προσέχουν τις θερμίδες που ημερησίως καταναλώνουν και θέλουν θρεπτικές λύσεις για γλυκό δίχως λιπαρά. Θυμίζει έντονα το αγαπημένο ρυζόγαλο με τη διαφορά ότι η συνταγή που έδωσα με τα στοιχεία αυτά εχει γύρω στις 115 θερμίδες και σε βάρος είναι περίπου 160γραμ.
Υλικά
1 άτομο
-
40 γραμμάρια πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι δηλαδή)
-
2 κούπες νερό
-
3 κοφτές της σούπας κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη (είτε ασπαρτάμη είτε ζαχαρίνη, βάζω canderel η επίσης και το natreen είναι ωραίο) ή ακόμα καλύτερα 2 κ.σ. στέβια κρυσταλλική
-
αρκετή κανέλλα για πασπάλισμα απο πάνω
Οδηγίες
-
Βάζω το νερό σε κατσαρολάκι στη πιο δυνατή θερμοκρασία για να βράσει άμεσα. Αφού βράσει προσθέτω το πληγούρι και ταυτόχρονα μειώνω στο μισό την αρχική θερμοκρασία.
-
Ανακατέυω συχνά προσέχοντας να μη κολλήσει και όταν πιεί πλήρως το νερό προσθέτω τις 3 κ.σ. γλυκαντικό, το αποσύρω και πασπαλίζω με κανέλλα.
πηγή: cookpad.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου