Συστατικά
- 2 πράσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 6 μεγάλα καρότα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. λευκό κρασί
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. κοφτή κουρκουμά
- 2 λίτρα βραστό νερό
- 2 κύβους ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- χυμό από ένα λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κομμάτια λάιμ
- 2 φέτες λάιμ
- φρέσκο κόλιανδρο
- ελαιόλαδο
- ελιόψωμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα χοντροκομμένα, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρουμε.
- Ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά για να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και χυμό απο ένα λεμόνι.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, 1 1/2 λίτρο νερό και τους κύβους λαχανικών.
- Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βραστό νερό, τον χυμό από ένα λάιμ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, ελαιόλαδο και ελιόψωμο.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου