Συστατικά
- 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πλιγούρι
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. πράσα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 2 ντομάτες
- χυμό+ ξύσμα 1 λεμονιού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγα κλωνάρια θυμαριού
- 100 γρ. φέτα
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 150 γρ. κάστανα
- σπόροι από 1 ρόδι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πλιγούρι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα για μερικά λεπτά.
- Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Με το που αρχίζει και βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος από τα πράσα ψιλοκομμένα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αρχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε μετά από 3-4 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αδειάζουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα το σκουπίσουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο μπολ με το πράσο.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 μέτριες ντομάτες και τις κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στεγνώνουμε τα υγρά με χαρτί και τις προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, το ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένο θυμάρι, τη φέτα σε κύβους και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα και τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι, τα κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρα κομμάτια και τους σπόρους από το ρόδι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου