Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

Συστατικά 
 
  • 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. πράσα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες
  • χυμό+ ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • λίγα κλωνάρια θυμαριού
  • 100 γρ. φέτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. κάστανα
  • σπόροι από 1 ρόδι

Μέθοδος Εκτέλεσης
 
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πλιγούρι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα για μερικά λεπτά.
  • Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Με το που αρχίζει και βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος από τα πράσα ψιλοκομμένα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αρχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε μετά από 3-4 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Αδειάζουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα το σκουπίσουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο μπολ με το πράσο.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε 2 μέτριες ντομάτες και τις κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.  Στεγνώνουμε τα υγρά με χαρτί και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, το ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένο θυμάρι, τη φέτα σε κύβους και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα και τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι, τα κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρα κομμάτια και τους σπόρους από το ρόδι.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.



                                     πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου