Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ψαρόσουπα αρωματική

Είναι μια ψαρόσουπα με διάφορα ψάρια και την νοστιμιά της οφείλει σε ενα μειγμα μυρωδικών που κάνει την γεύση της μοναδική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαχανικά της σούπας μπορείτε να τα προσαρμόσετε στις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα ή μπορείτε να προσθέσετε και άλλα.




Υλικά

6 άτομα
  1. 1 κιλό ψάρια διάφορα (βακαλάος,κοκκινόψαρο,μιλοκόπι)
  2. 1 φλιτζάνι λάδι
  3. 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  4. 1 κουταλιά ρίγανη
  5. 1 κουταλιά δεντρολίβανο
  6. 1/2 κουταλιά σκόρδο τριμμένο
  7. 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  8. 2 κ.γλυκού αλάτι
  9. 1/2 κ.γλυκού πιπέρι
  10. 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό ντομάτας
  11. 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  12. 1 φλιτζανάκι του καφέ αρακά
  13. 3 καρότα
  14. 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  15. 3 μικρές πατάτες
  16. 0.5 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο

Οδηγίες


  1. Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο θα προσαρμόσουμε πάνω από την κατσαρόλα ώστε να ψηθούν στόν ατμό ή αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα τότε τα δένουμε όλα σε ένα τούλι για να μην γεμίζει η σούπα με κόκκαλα και λέπια.
  2. Γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρότα, τις πατάτες κομμένες,τα κρεμμύδια και τον αρακά.
  3. Βαζουμε στο μούλτι το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη,το δεντρολίβανο,το σκόρδο,το χυμό ντομάτας,το ούζο,αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε στο τέλος το σέλινο.
  5. Αν έχουμε βάλει τα ψάρια στο καλάθι τα βάζουμε απο πάνω απο την κατσαρόλα,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει το ψάρι περίπου μία ώρα.
  6. Περίπου 25 λεπτά πρίν το τέλος συμπληρώνουμε και το ρύζι το οποίο είναι προαιρετικό.
  7. Αν έχουμε τα ψάρια σε τούλι τα βάζουμε στην κατσαρόλα τα τελευταία 25 λεπτά μαζί με το ρύζι για να μην μας λιώσουν πολύ.
  8. Τέλος αν θέλουμε (εγώ το κάνω πάντα στην ψαρόσουπα)βγάζουμε τα ψάρια τα καθαρίζουμε πολύ καλά και κομματάκια όπως είναι τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να ενωθούν με την σουπίτσα. Καλή σας όρεξη!!!

                                          πηγή: cookpad.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου