Συστατικά
- 500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 χούφτα δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα βερίκοκα ή σύκα ξερά, κομμένα σε κύβους
- 1 χούφτα σταφίδες
- 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. καβουρδισμένο ελαφρά
- 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
- κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλένουμε καλά και μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι σε νερό.
- Σουρώνουμε την επόμενη μέρα και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό που να το σκεπάζει και βράζουμε περίπου για 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που ή μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι του σιταριού τελείως.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε επιπλέον αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
- Στο τέλος θέλουμε να έχει μείνει το στάρι βρασμένο και να υπάρχει και λίγο ζουμί ακόμα ώστε να το δέσει μετά το αλεύρι μας.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά συνεχώς περιμένοντας να βράσει και να δέσει η κρέμα.
- Θέλουμε η υφή της βαρβάρας να είναι σαν αραιή κρέμα ή σαν καλά χυλωμένο ριζότο.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ με σουσάμι, κανέλα και καρύδια.
Tip
Πρέπει να πλύνουμε πολύ καλά το σιτάρι.. να φύγουν όλα
τα χώματα που τυχόν υπάρχουν.
Το αλεύρι το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ένα τηγανάκι σκέτο
ανακατεύοντας το καλά. Δεν θέλουμε να πάρει πολύ χρώμα απλά να γίνει
λίγο πιο σκούρο.
πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου