Συστατικά
- ½ κιλό παντζάρια φρέσκα
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 γρ. νερό
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- 200 γρ. φέτα
- 10 φύλλα φρέσκια μέντα
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε στα 4.
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα τοποθετούμε τα παντζάρια, το βούτυρο, την ζάχαρη και ½ κ.γ. αλάτι.
- Ρίχνουμε το νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα παντζάρια
- Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και ανακατεύουμε τακτικά έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να πάρουν μορφή σάλτσας.
- Αποσύρουμε τα παντζάρια από την φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την καρυδόψιχα, ψήνουμε για 3-4 λεπτα μέχρι να καβουρδιστούν και αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε την μέντα
- Κόβουμε την φέτα σε μικρούς κύβους και χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα παντζάρια
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου