Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Παντζάρια γλασέ με φέτα και μέντα

Συστατικά 
  • ½ κιλό παντζάρια φρέσκα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. νερό
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 200 γρ. φέτα
  • 10 φύλλα φρέσκια μέντα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε στα 4.
  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα τοποθετούμε τα παντζάρια, το βούτυρο, την ζάχαρη και ½ κ.γ. αλάτι.
  • Ρίχνουμε το νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα παντζάρια
  • Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και ανακατεύουμε τακτικά έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να πάρουν μορφή σάλτσας.
  • Αποσύρουμε τα παντζάρια από την φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την καρυδόψιχα, ψήνουμε για 3-4 λεπτα μέχρι να καβουρδιστούν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε την μέντα
  • Κόβουμε την φέτα σε μικρούς κύβους και χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα παντζάρια
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.


                                        πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου