Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κέικ μήλου

Συστατικά 
 
Για τη ζύμη
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι
  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τα μήλα
  • 5 μήλα
  • 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Αποτέλεσμα εικόνας για Κέικ μήλου πετρετζίκης


Μέθοδος Εκτέλεσης
 
Για τα μήλα
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος μήλα μας αρέσουν.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Για τη ζύμη
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ.
  • Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα.
  • Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα.
  • Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης.
  • Και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα.
  • Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη.
  • Λειαίνουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και
  • Χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε το κέικ μας σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Βάζουμε και 2 φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε!


                                πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου