Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 35 λεπτά
Σερβίρει 7 άτομα
Υλικά
Για 1 τάρτα
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 αβγό
2 ½ κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού φενόκιο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
2 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα ή Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη στον τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη:
Χτυπάτε στο μίξερ το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει.
Τότε ρίχνετε το αβγό και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. και 3εκ. μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας.
Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα σας και τοποθετήστε τη ζύμη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10΄ και μέχρι να εξατμιστεί το νεράκι.
Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στην τάρτα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει.
Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζετε τη μπεσαμέλ μέσα στη τάρτα μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Σκεπάζετε τη τάρτα με λαδόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 40΄.
Ξεσκεπάζετε τη τάρτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10΄ και μέχρι η τάρτα σας να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Tip: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη ζύμη εκείνη τη στιγμή κάντε τη μια μπάλα και φυλάξτε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.
πηγή: minervahorio.gr
Χρόνος προετοιμασίας 35 λεπτά
Σερβίρει 7 άτομα
Υλικά
Για 1 τάρτα
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 αβγό
2 ½ κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού φενόκιο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
2 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα ή Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη στον τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη:
Χτυπάτε στο μίξερ το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει.
Τότε ρίχνετε το αβγό και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. και 3εκ. μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας.
Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα σας και τοποθετήστε τη ζύμη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 10΄ και μέχρι να εξατμιστεί το νεράκι.
Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στην τάρτα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει.
Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζετε τη μπεσαμέλ μέσα στη τάρτα μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Σκεπάζετε τη τάρτα με λαδόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 40΄.
Ξεσκεπάζετε τη τάρτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10΄ και μέχρι η τάρτα σας να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Tip: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη ζύμη εκείνη τη στιγμή κάντε τη μια μπάλα και φυλάξτε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.
πηγή: minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου