Μια πανεύκολη,
αρωματική και πρωτότυπη, χειμωνιάτικη σαλάτα, που μας έρχεται από την
Ιταλία. Σαλάτα με φινόκιο, κρεμμύδι και πορτοκάλι! Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 16 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 152 θερμίδες | Λιπαρά: 10 γρ.
Υλικά συνταγής:
Φινόκιο: 1 μεγάλο (μαραθόριζα)
Πορτοκάλια: 2 μεγάλα (προτιμήστε γλυκιά ποικιλία)
Κόκκινο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Πλένετε το φινόκιο και το κόβετε στη μέση. Αφαιρείτε το κεντρικό σκληρό τμήμα της ρίζας και κόβετε τα δύο κομμάτια σε λεπτές φέτες. Το βάζετε σε μπολ.
2. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε στη μέση και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το βάζετε κι αυτό στο μπολ.
3. Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, αφαιρώντας μαζί με τη φλούδα και την εξωτερική μεμβράνη. Τα κόβετε σε κομμάτια (αν θέλετε μπορείτε να τα φιλετάρετε). Τα βάζετε κι αυτά στο μπολ.
4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
πηγή: radicio.com
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 16 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 152 θερμίδες | Λιπαρά: 10 γρ.
Υλικά συνταγής:
Φινόκιο: 1 μεγάλο (μαραθόριζα)
Πορτοκάλια: 2 μεγάλα (προτιμήστε γλυκιά ποικιλία)
Κόκκινο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Πλένετε το φινόκιο και το κόβετε στη μέση. Αφαιρείτε το κεντρικό σκληρό τμήμα της ρίζας και κόβετε τα δύο κομμάτια σε λεπτές φέτες. Το βάζετε σε μπολ.
2. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε στη μέση και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το βάζετε κι αυτό στο μπολ.
3. Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, αφαιρώντας μαζί με τη φλούδα και την εξωτερική μεμβράνη. Τα κόβετε σε κομμάτια (αν θέλετε μπορείτε να τα φιλετάρετε). Τα βάζετε κι αυτά στο μπολ.
4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
πηγή: radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου