Νοστιμότατη σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρότο. Χρειάζεται λίγη αναμονή, αλλά την αξίζει. Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 25 λεπτά και 1 - 4 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 26 λεπτά και 1 - 4 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 6 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 101 θερμίδες | Λιπαρά: 7 γρ.
Υλικά συνταγής:
Κόκκινο λάχανο: 1 μικρό ή μισό μεγάλο
Τριμμένο καρότο: 1 μεγάλο
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - 4 κουταλιές σούπας
Γιαούρτι: 1/2 κούπα (καλύτερα στραγγιστό)
Μαγιονέζα: 3 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια: 1, μόνο το άσπρο μέρος
Ξύδι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Μουστάρδα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Οδηγίες:
1. Ψιλοκόβετε το λάχανο, στο χέρι ή με μαντολίνο. Το αλατίζετε με το 1 κουταλάκι αλάτι και το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του. Το αφήνετε 1 έως 4 ώρες.
2. Ξεπλένετε το λάχανο κάτω από τρεχούμενο νερό και το αδειάζετε πάνω σε καθαρό χαρτί κουζίνας. Το στεγνώνετε με τα χαρτιά κουζίνας (ακουμπάτε ελαφρά τα χαρτιά πάνω στο λάχανο, μην τα πιέζετε)
3. Βάζετε το λάχανο σε μπολ και προσθέτετε το τριμμένο καρότο και το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα. Αδειάζετε τη σως στο μπολ με την σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
5. Αφήνετε τη σαλάτα μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις και στη συνέχεια τη σερβίρετε.
πηγή: radicio.com
Προετοιμασία: 25 λεπτά και 1 - 4 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 26 λεπτά και 1 - 4 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 6 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 101 θερμίδες | Λιπαρά: 7 γρ.
Υλικά συνταγής:
Κόκκινο λάχανο: 1 μικρό ή μισό μεγάλο
Τριμμένο καρότο: 1 μεγάλο
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - 4 κουταλιές σούπας
Γιαούρτι: 1/2 κούπα (καλύτερα στραγγιστό)
Μαγιονέζα: 3 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια: 1, μόνο το άσπρο μέρος
Ξύδι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Μουστάρδα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Οδηγίες:
1. Ψιλοκόβετε το λάχανο, στο χέρι ή με μαντολίνο. Το αλατίζετε με το 1 κουταλάκι αλάτι και το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του. Το αφήνετε 1 έως 4 ώρες.
2. Ξεπλένετε το λάχανο κάτω από τρεχούμενο νερό και το αδειάζετε πάνω σε καθαρό χαρτί κουζίνας. Το στεγνώνετε με τα χαρτιά κουζίνας (ακουμπάτε ελαφρά τα χαρτιά πάνω στο λάχανο, μην τα πιέζετε)
3. Βάζετε το λάχανο σε μπολ και προσθέτετε το τριμμένο καρότο και το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα. Αδειάζετε τη σως στο μπολ με την σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
5. Αφήνετε τη σαλάτα μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις και στη συνέχεια τη σερβίρετε.
πηγή: radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου