Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κολοκυθόσουπα

Βελούδινη, νόστιμη, υπέροχη συνταγή για κρεμώδη, βελουτέ κολοκυθόσουπα, με φωτογραφίες βήμα - βήμα. Από το radicio.com.
   

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 15 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 176 θερμίδες | Λιπαρά: 11 γρ.




Υλικά συνταγής:

 
Κολοκύθα: 1 μικρή 1,5 κιλό περίπου (ή μεγάλη κομμένη, με τη φλούδα και τα σπόρια της)
Πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Νερό: 6 κούπες
Αλάτι: όσο σας αρέσει
Άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει, προαιρετικό
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 2 - 3 πρέζες, προαιρετικό
Κρέμα γάλακτος: 1/2 κούπα

Οδηγίες:

 
1. Πλένετε και στεγνώνετε την κολοκύθα, να είναι καθαρή εξωτερικά. Την κόβετε στη μέση και την αδειάζετε από τα σπόρια και τις ίνες, τα οποία κρατάτε γιατί θα χρειαστούν στο μαγείρεμα. Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια.
κολοκυθόσουπα προετοιμασία κολοκύθας
2. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει (4 - 5 λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτετε τα σπόρια και τις ίνες της κολοκύθας. Τα μαγειρεύετε κι αυτά, για 2 - 3 λεπτά περίπου.
κολοκυθόσουπα καβούρδισμα
3. Προσθέτετε το νερό και βάζετε στην κατσαρόλα το εξάρτημα για μαγείρεμα στον ατμό. Βάζετε τα κομμάτια της κολοκύθας με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και κλείνετε την κατσαρόλα (το καπάκι πρέπει να κλείνει καλά, για να μείνει αρκετό υγρό για την σούπα)
κολοκυθόσουπα μαγείρεμα κολοκύθας
4. Σιγοβράζετε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει καλά για 50 λεπτά περίπου. Κλείνετε την φωτιά και βγάζετε το καλαθάκι με την κολοκύθα από την κατσαρόλα. Περνάτε από λεπτό σουρωτήρι το υγρό της κατσαρόλας και το κρατάτε. Πατάτε καλά με κουτάλι τα σπόρια να βγουν όλα τα υγρά και ότι μείνει στο σουρωτήρι, το πετάτε.
κολοκυθόσουπα στράγγισμα
5. Όταν θα πέσει η θερμοκρασία της κολοκύθας, αδειάζετε με ένα κουτάλι τη σάρκα της και την βάζετε σε μπλέντερ. Την φλούδα την πετάτε. Λιώνετε την σάρκα της κολοκύθας. Αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το υγρό της κατσαρόλας για να τον μαλακώσετε.
κολοκυθόσουπα λιώσιμο κολοκύθας
6. Βάζετε τον πουρέ και το υγρό πίσω στην κατσαρόλα και ανάβετε ξανά την φωτιά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι κι αν θέλετε άσπρο πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση και κλείνετε τη φωτιά.
7. Σερβίρετε την κολοκυθόσουπα πολύ ζεστή. Αν θέλετε την συνοδεύετε με φρυγανιμένο ψωμί.




                             πηγή: radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου