Νόστιμα γεμιστά πατουδάκια, αρωματικά και ολόγλυκα! Μια Κρητική
συνταγή που μας έστειλε το μέλος του radicio.com «Λιχούδα από Κρήτη»
Υλικά για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ρακί (τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
1 μικρό λεμόνι το χυμό του
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
5 κούπες αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κούπες καρύδια χοντροαλεσμένα Και λίγα αμύγδαλα άσπρα,
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
½ κούπα μέλι
½ κούπα σουσάμι αναποφλοίωτο καβουρντισμένο
1 και λίγο κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Στο τέλος ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε και κάνουμε την γέμιση μας.
Καβουρντίζουμε το σούσαμι και αμυγδαλάκι.
Μετά στο μίξερ και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ωραία η γέμιση.
Μετά ξεκινάμε την ζύμη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός το χυμό του λεμονιού και της ζάχαρης. Αυτά πρέπει να μπουν πριν το αλεύρι.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι καλά ανακατεμένο ρίχνω και το χυμό και την ζάχαρη.
Τέλος και το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας με την βοήθεια κουπατ ή ενός μεγάλου ποτηριού. Βάζω την γέμιση (όχι πολύ για να μην ξεχειλίσει) και το κλείνουμε.
Τα αραδιάζω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35″-40″
Μετά τα πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
πηγή: radicio.com
Υλικά για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ρακί (τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
1 μικρό λεμόνι το χυμό του
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
5 κούπες αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κούπες καρύδια χοντροαλεσμένα Και λίγα αμύγδαλα άσπρα,
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
½ κούπα μέλι
½ κούπα σουσάμι αναποφλοίωτο καβουρντισμένο
1 και λίγο κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Στο τέλος ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε και κάνουμε την γέμιση μας.
Καβουρντίζουμε το σούσαμι και αμυγδαλάκι.
Μετά στο μίξερ και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ωραία η γέμιση.
Μετά ξεκινάμε την ζύμη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός το χυμό του λεμονιού και της ζάχαρης. Αυτά πρέπει να μπουν πριν το αλεύρι.
Όταν το ζυμαράκι μας είναι καλά ανακατεμένο ρίχνω και το χυμό και την ζάχαρη.
Τέλος και το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας με την βοήθεια κουπατ ή ενός μεγάλου ποτηριού. Βάζω την γέμιση (όχι πολύ για να μην ξεχειλίσει) και το κλείνουμε.
Τα αραδιάζω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 35″-40″
Μετά τα πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
πηγή: radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου