Το κάρδαμο, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χορταρικό, με λεπτά φυλλαράκια, που δεν έχει καμία σχέση με το ξερό μπαχαρικό της Ανατολής.
Χρησιμοποιείται μόνο του σαν σαλάτα με λαδόξυδο, ή μαζί με άλλα λαχανικά.
Η έντονη και πιπεράτη γεύση του, ταιριάζει πολύ με ψάρια, πατάτες, ή πουλερικά.

Υλικά
• 1 χούφτα φρέσκο κάρδαμο (150 - 200 γρ. περίπου)
• 2 χλωρά κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
πηγή: faghta-giagias.blogspot.com
Χρησιμοποιείται μόνο του σαν σαλάτα με λαδόξυδο, ή μαζί με άλλα λαχανικά.
Η έντονη και πιπεράτη γεύση του, ταιριάζει πολύ με ψάρια, πατάτες, ή πουλερικά.

Κάρδαμο με φρέσκια ντομάτα
Υλικά
• 1 χούφτα φρέσκο κάρδαμο (150 - 200 γρ. περίπου)
• 2 χλωρά κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
| Πλένουμε πολύ καλά και προσεκτικά το κάρδαμο και το βάζουμε να στραγγίσει. | |
| Σε
μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και
τσιγαρίζουμε (σοτάρουμε) τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, για 5' - 7'
περίπου, μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το καρότο, το κάρδαμο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό, που σχεδόν να τα σκεπάζει. |
|
| Ανακατεύουμε,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα βράζουμε για 15' - 20',
μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε το φαγητό, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, κι αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ξύδι, ή χυμό λεμονιού. | |
πηγή: faghta-giagias.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου